Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Να ζητήσουμε να πάμε όλοι φυλακή

«Η γενικευμένη ενθάρρυνση κάποιων στο να μην πληρώνουν οι πολίτες δεν ευνοεί τελικά τους πολλούς. Αν αφήσουμε η τάση αυτή να γίνει μόδα, τότε δεν θα πληρώνουμε ούτε ΦΠΑ ούτε ενοίκιο», δήλωσε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα αποκτήσει ταυτότητα ανομίας, τότε θα είναι μια χώρα εντελώς ανυπόληπτη».

«Η κυβέρνηση ξέρει να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες που, με αξιοπρέπεια, μετέχουν στο κίνημα ”δεν πληρώνω” και όχι στα πολιτικά πρόσωπα που βαρύνονται με σκάνδαλα και είναι θωρακισμένα με ατιμωρησία», υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως «ο πρώτος τζαμπατζής είναι το ελληνικό κράτος, που δεν απαντά στην καταστρατήγηση των νόμων που το ίδιο έκανε τόσα χρόνια, υπερχρεώνοντας με τοκογλυφικά επιτόκια τις Συγκοινωνίες. Μόνο το 2009, η επιδότηση του εισιτηρίου ήταν 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι τόκοι τον ίδιο χρόνο έφτασαν στα 74 εκατ. ευρώ».

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όσους δεν πληρώνουν, επικρότησαν οι βουλευτές του(Μ) ΠΑ(Τ)ΣΟΚ Κώστας Γείτονας και Χρήστος Μαγκούφης, τονίζοντας ότι είναι χρέος και υποχρέωση της να προστατεύσει την δημόσια περιουσία.

Αντίθετα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς υποστήριξε ότι «μια ποινική ρύθμιση δεν θα προσφέρει τίποτα, παρά μόνο γραφειοκρατικό φόρτο στα δικαστήρια. Μπορεί απλούστερα και ευκολότερα, κάθε ένας που παραβαίνει το νόμο να καλείται να πληρώσει το πρόστιμο στην εφορία, όπως κάνει για όλες του τις φορολογικές υποχρεώσεις».

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, διαβεβαίωσε ότι θα χειριστεί το θέμα όπως πρέπει, «για να υπάρξει και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η τροπολογία να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που συζητείται.



Απορία ενός "νορμάλ" Κεφαλλονίτη.(αν υπάρχει στο πλανήτη)

Αν το κίνημα έβαζε σαν στόχο "δεν πληρώνω τίποτα θέλω να πάω φυλακή"

Και όλη κοινωνία έλεγε ναι ρε π....η! καλύτερα στη φυλακή.

Τι θα έκανε ο "σ." Ρέππας" και η παρέα του?

Θα μας πλήρωνε ή δε θα μας πλήρωνε τα έξοδα "διαμονής" στη φυλακή?

Θα δούλευε επιτέλους και μια φορά στη ζωή του αυτός και το "σύστημα" πασοκ?

Και ποιός θα τάφερνε στους "ληστές" απο που η υπεραξία κ.Ρέππα μας ???Ποιός ????



Georgios Trs

Δεν υπάρχουν σχόλια: