Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Από 20/12/2010 έως και 25/02/2011 το διάστημα υποβολής επενδυτικών προτάσεων για τον "Πράσινο Τουρισμό"

Επενδυτικές προτάσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός", που προκήρυξαν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του "Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013" (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, θα δέχεται ηλεκτρονικά για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου 2010 έως και 25 Φεβρουαρίου 2011 η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών τo πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός" έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, θα υιοθετήσουν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, σωστής και υπεύθυνης διατήρησης ύδατος και απορριμμάτων καθώς και υλοποίηση διαδικασιών μη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.


Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή, επιχορηγούνται έργα προϋπολογισμού από 15.000,00 ευρώ έως 400.000,00 ευρώ ενώ το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο-γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου. Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από την 14η Δεκεμβρίου 2010 και έπειτα.

Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και την Πανελλήνια Τράπεζα, οι οποίες διαθέτουν 220 σημεία προβολής του προγράμματος και παραλαβής των προτάσεων που θα έχουν ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικά, καλύπτοντας το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: