Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Πάλι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να γίνει δικαιότερη η κατανομή της αύξησης κατά 13% που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζεται ο αρμόδιος για τα έσοδα αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου είναι η επαναφορά του κριτηρίου της παλαιότητας, ενώ μελετάται ο συνυπολογισμός τους με βάση τα οικογενειακά κριτήρια του κατόχου του αυτοκινήτου.

Στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας να μην είναι οριζόντια και να μην πληρώνουν το ίδιο ένας άγαμος και ένας παντρεμένος με παιδιά για την κατοχή αυτοκινήτου ίσων κυβικών.

Στρέβλωση του ισχύοντος συστήματος είναι και το γεγονός ότι τα τέλη για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρις τις 31 Οκτωβρίου του 2010 υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό, ενώ για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από την πρώτη Νοεμβρίου του 2010 ο υπολογισμός γίνεται με βάση την εκπομπή των ρύπων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για ίδια αυτοκίνητα, εξαιτίας μιας μικρής διαφοράς ημερών στην ταξινόμηση, οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν διαφορετικά ποσά για τέλη κυκλοφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: