Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Περίεργες" μεθοδεύσεις από την πρόεδρο του ΟΝΑ

Χαμπάρι δεν είχε πάρει ο Καμίνης, που αναγκάστηκε, άρον άρον, να "ακυρώσει" την εκλεγμένη σύμβουλό του και πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτα Ψαράκη. Άνω κάτω κατάφερε να κάνει τους εργαζόμενους στον ΟΝΑ η πρόεδρος του Οργανισμού, καθώς κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επαναπροσληφθούν 32 συμβασιούχοι (με δίμηνες συμβάσεις).

Η απόφαση για ανάκληση τους ζητήματος της επαναπρόσληψης των εργαζομένων ανακοινώθηκε στις 7-7-2011 από την Περιφέρεια, ακυρώνοντας προηγούμενη απόφασή της (στις 23-6-2011), με την οποίο ενέκρινε τις προσλήψεις.


Τι είχε προηγηθεί; Η κα Παναγιώτα Ψαράκη, με παρέμβασή της στην Περιφέρεια, ζήτησε την ανάκληση των προσλήψεων, καθώς δεν υπήρχε προϋπολογισμός.

Κατάφερε, μάλιστα, η πρόεδρος του ΟΝΑ να εκθέσει τον ίδιο τον δήαμρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος μόλις στις 6-7-2011 (μία μέρα πριν την ακύρωση της απόφασης) είχε δεσμευθεί δημοσίως για την άμεση επαναπρόσληψη των 32 εργαζομένων, όπως και όλων των συμβασιούχων!!!

Σημειώνεται ότι η ίδια η κα Ψαράκη είχε ενημερωθεί, από τα τέλη Μαΐου, σχετικώς και τότε είχε τονίσει ότι δεν τίθεται θέμα προϋπολογισμού.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ανοικτή γενική συνέλευση, στην είσοδο του κτιρίου του ΟΝΑ, στη Σωκράτους, έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δέχτηκαν πρόσκληση, για κατεπείγουσα συνάντηση, από το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων.

Η συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε τελικά με τον γγ του δήμου, Θόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος τόνισε ότι συνομιλεί ως εκπρόσωπος του Καμίνη και όχι ως γγ του δήμου.

Κατά τις συνομιλίες ο Λιβάνιος "άδειασε" την Ψαράκη και δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν -άμεσα- όλες οι ενέργειες για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΟΝΑ, ότι το θέμα θα τεθεί, ως έκτακτο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και ότι προσωπικά ο ίδιος θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις, ώστε να επιταχυνθεί η νέα έγκριση των προσλήψεων, μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ικανοποιημένοι, ακυρώνοντας τις όποιες προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, που περιλάμβαναν μέχρι και κατάληψη των δύο κτιρίων του ΟΝΑ.

Μάλιστα, η πρόθεση αυτή ήταν που "τρόμαζε" τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος δεν θα άντεχε και νέα κατάληψη δημοτικών κτιρίων (μετά του δημαρχείου της Κοτζιά) μέσα σε λίγους μήνες και αναγκάστηκε να "εκθέσει" την Ψαράκη, αφού πρώτα είχε εκτεθεί, για ακόμη μία φορά, ο ίδιος, δείχνοντας, δυστυχώς, ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται στον δήμο του.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/199354/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: