Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οι περίεργες "ορθοπεταλιές" του Αμυρά

Μοιάζει ύποπτος ο ρόλος του "ποδηλάτη", Γιώργου Αμυρά. Ο γνωστός δημοσιογράφος, οικολόγος στο...επάγγελμα, έστω κι' αν καταψήφισε σήμερα τον προυπολογισμό του Δήμου Αθηναίων, με τη παρουσία του και μόνο νομιμοποίησε την έγκριση της συνεδρίασης, η οποία "κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή"!
Για να το κάνουμε πιο λιανά. Για να υπήρχε απαρτία στο Δ.Σ. απαιτούνταν τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων, που ανέρχονται σε 49. Αυτό "μεταφραζόταν" σε 29 παρόντες. Η παράταξη -Καμίνη είχε 28, αφού απουσίαζε ο Φώτης Προβατάς, που βρισκόταν στο εξωτερικό. Τότε, λοιπόν, σαν "από μηχανής θεός", από το σύνολο της αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε ο Γ. Αμυράς. Έτσι συμπληρώθηκε ο "μαγικός" αριθμός των 29 παρόντων και ουσιαστικά το Δ.Σ. απέκτησε νομιμότητα!
Τι έγινε ξαφνικά και ο γνωστός "ποδηλάτης", αποφάσισε να δώσει το παρόν στη συνεδρίαση, αν και φέρεται να είχε δεσμευθεί προς πάσα την αντιπολίτευση, ότι θα είναι απών;

Οι κακές γλώσσες, από το απόγευμα της Δευτέρας λένε πολλά. Ένα από τα σενάρια, που κυκλοφόρησαν έχει, να κάνει με τη παραμονή του στην ΕΡΤ, αφού ήταν ένας από τους συμβασιούχους, στους οποίους ανανεώθηκε η συνεργασία, με κυβερνητική εντολή άνωθεν. Το ζήτημα όμως, που γεννάται για τον "επαναστάτη οικολόγο" και "ποδηλατολόγο" είναι τεράστιο, αν έχει βάση η παραπάνω πληροφόρηση.
Κρίμα, Γιώργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: