Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Αίρεται η ασυλία τριών βουλευτών

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν “λευκό”. Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν “λευκό”. Ο βουλευτής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν “λευκό”. Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.
Αντιθέτως απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: