Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Videogames... στο Γκάζι

Από την δεκαετία του 60’ και τα θρυλικά πρώτα βιντεοπαιχνίδια, ξεκινά το ταξίδι στην έκθεση «Game on 2.0» στην Τεχνόπολη και φτάνει μέχρι το σήμερα και τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Περίπου 150 παιχνίδια από το παρελθόν και από το μέλλον περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουν στην ιστορία των video games αλλά και να τους ανοίξουν ένα παράθυρο στον νέο ψηφιακό κόσμο. «Η έκθεση είναι ουσιαστικά μία μηχανή του χρόνου απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αφού ο καθένας μπορεί να βρει τα παιχνίδια που έπαιζε μικρός και να γυρίσει στην παιδική του ηλικία», αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μανώλης Ξανθογεώργης, υπεύθυνος της έκθεσης.


Το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, όπως η τεράστια εικονική σφαίρα που δεσπόζει σε μία από τις αίθουσες της έκθεσης. Το «Virtusphere» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το χρήστη στο περιβάλλον του παιχνιδιού και να τον μετατρέπει σε πρωταγωνιστή.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά εκτός από την Τρίτη από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ |

Δεν υπάρχουν σχόλια: