Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΟΜΙΚΗ»…

Ιούνιος του 2009, οι (λαθρο)μετανάστες, που «ζουν και βασιλεύουν» στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταλάβει το (πρώην) Εφετείο Αθηνών και το έχουν μετατρέψει σε μία απέραντη χαβούζα. Δεκάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι σαν σάκοι, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς τη παραμικρή έννοια υγιεινής. Η (τότε) αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) προσπαθεί, να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το θέμα. Κατηγορεί τη (τότε) Κυβέρνηση (ΝΔ) αλλά κυρίως «εκτοξεύει τα βέλη της» κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Ο’ τι το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι δημοτικό αλλά ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμπορουπαλλήλων, μηδαμινή σημασία έχει για τους «επικοινωνιολόγους» (βλέπε,
Γιάννη Ραγκούση) και τα «παπαγαλάκια» της κατευθυνόμενης τηλεοπτικής και έντυπης προπαγάνδας, που «παίρνουν γραμμή» από την Ιπποκράτους. Το θέμα, φυσικά, παίρνει διάσταση. Βλέπετε, πρέπει σιγά-σιγά, προετοιμαζόταν το έδαφος και για τον επόμενο δήμαρχο. Ο Κακλαμάνης, αν και δεν έχει την ευθύνη της κατάστασης, σε συνεργασία με την Εισαγγελία και την Αστυνομία, δίνει την εντολή για «λόγους δημόσιας υγείας» να αδειάσει και να καθαριστεί άμεσα το Εφετείο-χαβούζα. Έτσι γίνεται. Διευκρινίζει, πάντως, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μπορεί, να το λύσει ο Δήμος Αθηναίων αλλά η κεντρική Κυβέρνηση.
Ενάμισι χρόνο μετά, στη Νομική Αθηνών γίνεται κατάληψη από «αυθόρμητους» «αγανακτισμένους» (λαθρο)μετανάστες, οι οποίοι απαιτούν (!) τη νομιμοποίηση τους στη χώρα μας, για να εκκενώσουν το ιστορικό κτίριο. Η τότε αντιπολίτευση και νυν Κυβέρνηση δίνει το σύνθημα στους «πράσινους παπαγάλους»: «Ο υπεύθυνος για την είσοδο μεταναστών στη Νομική είναι ο Πρύτανης Πελεγρίνης. Σε αυτόν και μόνο το ανάθεμα»! Οι ίδιοι δημοσιογράφοι (;), που τότε θεωρούσαν υπεύθυνους για τη χαβούζα του Εφετείου, τη τότε Κυβέρνηση και τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων, δεν αφήνουν ακόμη και υπονοούμενο για τη «Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» ή « τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη». Για τέτοια υποκρισία και φαρισαισμό, μιλάμε. «Το άσπρο γίνεται… πράσινο» με τρόπο προκλητικό. Γι’ αυτό «κυρίες και κύριοι» της (υποτιθέμενης) ενημέρωσης, πλησιάζει γοργά η ώρα, που ο κόσμος «θα σας πάρει με τις πέτρες». Και τότε θα πρέπει, να φοράτε αθλητικά παπούτσια, για να τρέχετε και όχι μοκασίνια και ψηλοτάκουνες γόβες από το Κολωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: