Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Μπενετάτος γκρεμίζει την δικτατορία του μνημονίου…

Ο Δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος για τον δήμο Νίκαιας – Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος, μιλάει για όλους και για όλα, μα κυρίως αποκαλύπτει αυτούς που έχουν πάρει θέση για το μεγάλο φαγοπότι. Διαβάστε χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του και δείτε τα ονόματα, έχουν σημασία…

“Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία του 2002, αυτή που μας παρέδωσαν η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ δε τα διπλώσαμε, διεκδικήσαμε, τρέξαμε μαζί με το λαό, αλλά κυρίως δεν απαλλάξαμε το κράτος και τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαδοχικά που καταπάτησαν και τους δικούς τους νόμους. Ήμαστε δηλαδή η μόνη Δημοτική Αρχή στο Λεκανοπέδιο απέναντι στη συνομωσία της σιωπής και της υποταγής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Ακόμα περισσότερο και σημαντικότερο δεν μετακυλύσαμε αυτό το βάρος στη λαϊκή οικογένεια. Παγώσαμε τα δημοτικά τέλη και αναγκάσαμε και άλλες δημοτικές αρχές να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Να λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές, συμμαχητές γιατί πολεμάνε αυτή τη Δημοτική Αρχή μαζί με τους κυβερνητικούς κύκλους και επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και άλλοι. Δεν πρέπει για αυτούς το πέρασμα αυτής της Δημοτικής Αρχής να είναι ελκτικό, δεν πρέπει να αποτελέσει πρότυπο αυτή η Δημοτική Αρχή – πρέπει να στριμωχτεί, πρέπει να μαυρίσει εικόνα της. Αυτό ήτανε το σχέδιο τους όλο τον καιρό, από προτού αναλάβουμε ακόμα μέχρι τώρα. Έτσι σε ένα πολιτικό τοπίο που θεριέψανε τα σκάνδαλα  – εμείς λέμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο- και όλοι είναι απ’ έξω, αυτή η Δημοτική Αρχή έχει ποινές φυλάκισης γιατί έδωσε, κατ’ εξαίρεση άδεια σε κυλικείο σχολείου, γιατί ξήλωσε, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ήταν παράνομα στημένες, γιατί έβγαλε πέτρες, χαλίκια και μπάζα από το γήπεδο του Καραμπίνι από μήνυση Κίτσου και Τερζή και επειδή δεν κιοτεύουμε μ’ αυτά, στήνουνε την πιο μεγάλη τους προβοκάτσια, που δεν έχει ενδεχομένως τελειώσει ακόμα, το λέω για να είσαστε και γνώστες και ενήμεροι, το μήνα των εκλογών να βουλιάξουνε τη πόλη στο σκουπίδι. Και στημένη προβοκάτσια και στημένο εγχείρημα να βγει γκρίνια, δυσαρέσκεια, μαύρη εικόνα.

Έχουνε εντωμεταξύ από πριν ετοιμάσει το σκηνικό των εκλεκτών τους για τις εκλογές. Με συνεργασίες κατά πως λένε αυτοί, που ο ένας λέει φως και ο άλλος λέει σκότος, από τους δύο που κυβερνήσανε διαδοχικά, με συνεργασίες παρά φύση – έτσι λοιπόν ο επίσημος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΝΔ στο Ρέντη και διευθυντής Γραφείου Βουλευτή της  ΝΔ, μαζί, στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, με πρώτο στη γραμμή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  που στηρίζει από το Βουλευτικό του γραφείο με τηλέφωνα τον αδελφό του που είναι στο ψηφοδέλτιο του Λογοθέτη και ο επικεφαλής μέχρι πρότινος της ΝΔ, κος Κίτσος. Δε λέμε φίλοι τυχαία ότι πίσω από αυτές τις κολεγιές, πέρα από το ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους, υπάρχουν και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κοιτάξτε, θα πω δύο πράγματα πολύ σύντομα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα για να μην θεωρηθεί από κανέναν ότι λέμε κορώνες. 27 στρέμματα πάρκο στο Ρέντη εκχωρήθηκε αντί πινακίου φακής σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Σταθοκοστόπουλος. Στο παρά πέντε απετράπη ελεύθερος χώρος, αυτού που λέμε το κομμάτι του Ελαιώνα στο Ρέντη, να γίνει κλινική ιδιωτικών συμφερόντων του Κόκκαλη, στο παρά πέντε, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εάν θα συνεχίσουν αυτή τη πολιτική θα το καταφέρουνε σιγά-σιγά να γίνει. Ιωακειμίδης. Αυτοί λέω που κάνανε τις παρά φύσει συνεργασίες. Λογοθέτης. Έβαλε, έκανε ό,τι μπορούσε χρησιμοποιώντας τα δικαστήρια, χρησιμοποιώντας μαύρη προπαγάνδα, να μην χτιστεί το Δημοτικό Σχολείο στο χώρο της Ανάληψης. Είναι φιλέτο η Ανάληψη. Τους το ‘παμε από πριν. Αν δεν εξυπηρετεί ματαιοδοξίες του και προσωπικές, δηλαδή ανόητες τάσεις, σίγουρα από πίσω κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλλά να σας πω κάτι ακόμα πιο σίγουρο. Πίσω του υπάρχουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για τη καύση των σκουπιδιών. Μπόμπολας, λέω και το όνομα για να μην θεωρείται πως τα λέμε στον αέρα. Στο αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια οι κυβερνητικές πολιτικές μέχρι σήμερα, θα έρθουν κάποια ώρα να πούνε, θα ετοιμάσουν το έδαφος, καύση των σκουπιδιών η μόνη λύση. Η μόνη λύση δηλαδή θα είναι καρκινογόνα, περιβαλλοντική ρύπανση από τη καύση των σκουπιδιών και μαζί με τους Δημάρχους που θα βάλουνε μπροστά για να το κάνουνε, πίσω θα υπάρχουνε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με νύχια και με δόντια, τώρα αυτά τα 8 χρόνια που ήμασταν δημοτική αρχή, παλεύαμε να πηγαίνουν στα σχολεία τα λεφτά στην ώρα τους, παλέψαμε και χτίσαμε σχολεία. Χτίζεται το 19ο , ο Ηράκλειτος που εκεί πέρα στεγάστηκε το 11ο Γυμνάσιο που ήτανε σε λυόμενα, το 7ο Γυμνάσιο, το 22ο Δημοτικό, 3 νέοι Παιδικοί Σταθμοί, οι 2 χτίζονται τώρα, και πολλές συντηρήσεις σχολικών κτηρίων. Σε 7,5 χρόνια γίνανε αυτά. Παλέψαμε να αθλούνται τα παιδιά μας, να χορεύουν, να ψυχαγωγούνται 3000 παιδιά και πάνω δωρεάν, χωρίς επιβάρυνση των πατεράδων και των μανάδων τους. Παλέψαμε τα παιδιά μας να έχουνε καταφύγιο στη πόλη όταν αναγκάζονται να μείνουν εδώ το καλοκαίρι για 1,5 μήνα όταν κλείνει το σχολείο με κολύμπι, με τένις, με δημιουργία, χωρίς δεκάρα, χωρίς δραχμή – δωρεάν. Παλέψαμε στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες να μη στερήσουμε, παρά τις τεράστιες αυτές δυσκολίες,  τις λαϊκές παροχές, όπως τα θαλάσσια μπάνια για 1000 συμπολίτες μας. Παλέψαμε το Πανεπιστήμιο Πειραιά να έρθει στη πόλη μας δηλώνοντας πως η πόλη μας είναι ευπρόσδεκτη και χρειάζεται μελέτη που καθυστέρησε – έγινε  σχετικώς νόμος το 2009 και οι περικοπές που ισχύουν για όλα κόβουν κι αυτό. Και διεκδικώντας, αξιοποιώντας κονδύλια από άλλες πηγές, κάναμε έργα που φαίνονται, δεν μπορεί κανείς να τα προσπεράσει, νέες πλατείες, κηποθέατρο, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομία, νέους δρόμους, έργα ύψους όπως οι ασφαλτοστρώσεις και τα άλλα πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, ανάπτυξη και διάσωση της Δεξαμενής. Μπορώ να απαριθμήσω και άλλα, πολλά τέτοια έργα.

Διεκδικούμε αγαπητοί φίλοι τη ψήφο όσων είναι ενάντια στο μνημόνιο και από τους άλλους συνδυασμούς, είτε εμφανίζονται ως αντάρτες, είτε ως αριστερότεροι της αριστεράς. Δεν αφήνουμε κανέναν. Το μήνυμα ότι στη θύελλα που έρχεται, στη θύελλα που σου ετοιμάζουν χρειάζονται δυνάμεις που με συνέπεια, συνέχεια, ασταμάτητα θα αγωνίζονται.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: