Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Καμίνης εναντίον σκύλων!

http://farm3.static.flickr.com/2198/1804140650_8ffa1932e6.jpg

Τελικά είχα δίκιο, όσο λιγότερες εμφανίσεις κάνει ο Καμίνης τόσο καλύτερο ποσοστό θα πάρει. Επιβεβαιώνομαι καθημερινώς. Τελευταίο μαργαριτάρι του στην συνέντευξη που έδωσε στον flash.

Απόρησε γιατί επιτρέπεται στο κέντρο της Αθήνας να κυκλοφορούν σκυλιά!

(Απόσπασμα απο την συνέντευξη – την μεταφέρω από μνήμης)

Να υπενθυμίσω ότι η Αθήνα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Είναι μια πόλη βρώμικη χωρίς φωτισμό χωρίς πεζοδρόμια. Η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφοράνε σκυλιά. Αυτή είναι η κατάσταση της πόλης, της οποίας είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι.

τι θέλει να πει ο ποιητής;

Δηλαδή τι να κάνουμε τα αδέσποτα; να τα διώξουμε; να τα σκοτώσουμε;

Καταρχάς τα σκυλιά δεν γίνονται από μόνα τους αδέσποτα. Πάντα κάποιος κοπρίτης (άνθρωπος) θα τα παρατήσει και θα καταλήξουν αδέσποτα. Αυτά τα σκυλιά αν τα μαζεύει ο δήμος, τα εμβολιάζει, τα στειρώνει, τα καταγράφει με ειδική σήμανση, τότε τι ενοχλούν τον Καμίνη; Γιατί να μην κυκλοφορούν στην Αθήνα; τι θα έπρεπε να τα κάνουμε; να τα εξοστρακίζουμε;

Βρε Καμίνη, το καταλαβαίνω πως σε διαλέξανε τελευταία στιγμή και πως θα πρέπει να γεμίσεις τον λόγο σου επιχειρήματα για πράγματα που μέχρι εχθές δεν ήξερες, αλλά δεν κάνεις τον κόπο να βρεις κάτι πιο σοβαρό και να αφήσεις τα σκυλιά στην ησυχία τους.

4 σχόλια:

Kirki είπε...

βρε τον κουράδα.Ετσι είπε;Τα ζώα που ειναι στο κέντρο είναι υπό της προστασία του Δήμου.Ταισμένα,ήσυχα,φιλικά.
Τι θα τα κάνει;Θα τα σκοτώσει;Η θα τα στείλει σε Νταχάου ζώων;Ρε που τον βρήκαμε τον μλκπίτουρα.
To προωθώ-)
Το γραψα στην Παραπολιτική αλλά επειδή αυτός ειναι φαν του και τρέχει στις συγκεντρώσεις του,μου έσβησε την ανάρτηση.Αλλά το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.Κατσε να δεις χαχα
Σημερα κι αυριο θα διαδωθει σ ολο το δικτυο

Kirki είπε...

Iσως πρεπει να διαβασει αυτό

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
Άρθρο 5
Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
Άρθρο 6
Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
Άρθρο 8
Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
Άρθρο 10
Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Άρθρο 12
Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.
Άρθρο 13
Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται
Άρθρο 14
Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων Παρίσι 1978

Η κι αυτό
Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι.»

Τόμας Έντισον
«Η υπόθεση ότι τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα και η πλάνη ότι η συμπεριφορά μας προς αυτά δεν έχει ηθική σημασία, είναι ένα εξωφρενικό παράδειγμα της δυτικής βαναυσότητας και βαρβαρότητας. Η οικουμενική ευσπλαχνία είναι η μόνη εγγύηση ηθικής.»

Άρθουρ Σοπενχάουερ

Kirki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kirki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.