Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η …ασπίδα

Tου Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΝΕΑ κέντρα απεξάρτησης. Τα αναγγέλλουν…πανηγυρικά. Κατά βάθος ενθαρρύνουν άθελά τους(;) τον μελλοντικό χρήστη, αλλά το θέμα είναι περίπλοκο. Εμείς θα σταθούμε στην πρόληψη («κάλλιον του θεραπεύειν») και στις προθέσεις του νομοθέτη. Παγκόσμια, ευρωπαϊκά και…ελληνικά.
ΒΛΕΠΟΥΜΕ το «βαποράκι» να περιδιαβαίνει τα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής απ΄ τους «αμνούς». Αν «στραβώσει» και τον συλλάβουν, τη φάτσα του δεν θα τη δεις. Δεν καταγράφεις τα χαρακτηριστικά του, δεν τον αναγνωρίζεις, αν τον ξαναδείς. Για να’ χει μέλλον και «δράση» ο κακοποιός. Λες και κάποιο χέρι αόρατο τον προστατεύει, μια δύναμη (του κακού), ένας φύλακας-άγγελος μη τον σταμπάρουμε και του προξενήσουμε…τραύματα ψυχικά.
ΤΑ κέντρα αποφάσεων είναι μακρινά και απρόσιτα. Ο νομοθέτης δεν έχει όνομα-έχει ομάδα. Κάτι σοφίστηκαν και...
δρομολόγησαν. Εμπνεύστηκαν, σκέφτηκαν, συσκέφτηκαν και αποφάσισαν. «Προσωπικά δεδομένα»! Να η λύση!! Ασπίδα προστατευτική του κακοποιού. Γνωστό το θύμα, άγνωστος ο δράστης και πάμε παρακάτω.
ΤΟ διαδίκτυο στην υπηρεσία του ανθρώπου. Και στη διάθεση του πολίτη, ως παρατηρητή της αλήθειας. Θεωρητικά και με…υποσχετική. Με τα δεδομένα του ο επίδοξος φοροφυγάς, με την περιουσία του ο «κάποιος», ωστόσο, καταγεγραμμένα όλα και ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Δικαίωμα του κάθε άσημου και…παρακατιανού να περνάει απ’ το φίλτρο της αλήθειας τα δεδομένα οποιουδήποτε, να ρίχνει φως στα «μυστικά» του, όταν αυτά σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον. Με την ιδιωτική ζωή «εκτός»…Ιντερνέτ.
ΤΕΤΟΙΑ ακούσαμε και κάναμε…όνειρα. Αυτά μας «υποσχέθηκαν» χαμογελαστά, για να συννεφιάσουν αναιρώντας τα μεθοδικά. Γιατί; Γιατί έφτασε το μήνυμα. «Προσωπικά δεδομένα»! Φρένο στη φαντασία, τέλος η αλήθεια στο φως. Είχαν τη δύναμη και τη φρέναραν. Δεν τυχαίοι οι εμπνευστές. Διαθέτουν πλούτο, έχουν διασυνδέσεις, τους ευνοεί η «φιλοσοφία» και τα «ιδανικά» της εποχής, έχουν και τα…βίτσια τους. Κανένας δεν μας εγγυάται πως αυτοί οι μακρινοί και απρόσιτοι (ευρωπαίοι…κοιναγορίτες) εμπνευστές του όρου δεν σχετίζονται…προσωπικώς με ναρκωτικά, δεν ασκούν παιδεραστία, δεν είναι φοροκλέφτες πίσω απ’ την ασπίδα των «προσωπικών δεδομένων».

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_2713.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: