Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πέφτουν διαρκώς τα ποσοστά του Γ. Σγουρού...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Με «κομμένα φτερά» βαδίζει προς τις κάλπες της 7ης Νοέμβρη ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Γιάννη Δημαρά και του Αλέξη Μητρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, όπως προκύπτει από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και οι δύο υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κόβουν σημαντικά ποσοστά από το νομάρχη Αθηνών, καθώς φαίνεται ότι...
οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος μετακινούνται μάλλον εύκολα και χωρίς πολλές ενοχές από την επίσημη άχρωμη υποψηφιότητα του κόμματός τους προς μία ψήφο διαμαρτυρίας που εκφράζουν τα συγκεκριμένα οικεία σ' αυτούς πρόσωπα.
Μάλιστα, όπως λένε οι ερευνητές της κοινής γνώμης, ζημιά στον κ. Σγουρό έκαναν και τα πρόσφατα ήξεις αφήξεις σχετικά με το Μνημόνιο (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8144), καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι έχουν εκπεφρασμένες σταθερές θέσεις.
Για το λόγο αυτό, βασικός στόχος του νομάρχη Αθηνών είναι πλέον να μπει στο β΄ γύρο με τον Βασίλη Κικίλια, τον οποίο, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις κερδίζει με άνεση. Σε αντίθετη περίπτωση (αν, δηλαδή, μπει στο β΄ γύρο ο Γ. Δημαράς που φαίνεται να κατοχυρώνει την τρίτη θέση, πολύ κοντά στα ποσοστά του υποψήφιου της ΝΔ ή Α. Μητρόπουλος, που είναι τέταρτος) όλα τα προγνωστικά για τον κ. Σγουρό είναι δυσοίωνα.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Να σημειωθεί ότι σε δύο δημοσκοπήσεις την προπερασμένη Κυριακή πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Δημαρά και Μητρόπουλου ο κ. Σγουρός κατέγραφε 17,4% (MRB) και 28% (Μαrc) στον α΄ γύρο (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7993).
Στην πρώτη δημοσκόπηση ο Γ. Δημαράς λαμβανε 13%, ο Β. Κικίλιας: 11,2%, ο Α. Μητρόπουλος: 6% , ο Α. Γεωργιάδης: 5,8%, ο Α. Αλαβάνος: 4,3 %, ο Γρ. Ψαριανός: 3 %, ο Θ. Παφίλης: 2,6%, ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 30,3%.
Μάλιστα, όσον αφορά τα σενάρια του β΄ γύρου, η δημοσκόπηση καταδείκνυε ότι το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιάννης Δημαράς. Συγκεκριμένα, ανεξάρτητος βουλευτής συγκέντρωνε 40,6% έναντι 30,2% του Γιάννη Σγουρού. Ανάμεσα δε σε όσους δήλωναν ότι θα υπερψήφιζαν τον ανεξάρτητο βουλευτή ήταν και το 30,44% των πράσινων οπαδών.
Στη δεύτερη η οποία, πάντως, δεν περιελάμβανε τον Γιάννη Δημαρά ο Γ. Σγουρός λάμβανε 28%, ο Β. Κικίλιας 14,5% και πάλευε για τη δεύτερη θέση με τον Αλέξη Μητρόπουλο (12,3%), καθώς ο εργατολόγος υπερτερούσε κατά πολύ στις θετικές γνώμες του μπασκετμπολίστα (44 έναντι 27,5%).
Σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες το status δεν αλλάζει θεαματικά, ωστόσο ο Γ. Σγουρός φαίνεται πλέον να βρίσκεται κοντύτερα στα αποτελέσματα της έρευνας της MRB (17,4%) παρά σε αυτά της Marc (28%) που δεν περιλάμβανε τον Γ. Δημαρά.
Επιπλέον, αν και ο Β. Κικίλιας βρίσκεται στη δεύτερη θέση δεν φαίνεται να την εξασφαλίζει, καθότι τον ακολουθεί κατά πόδας ο ανεξάρτητος βουλευτής. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Α. Μητρόπουλος και πολύ κοντά του ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Από τους υπόλοιπους ο Αλέκος Αλαβάνος έχει περιορισμένη δυναμική, ο Άδωνης Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ μένει στα «ρηχά», ο Γρηγόρης Ψαριανός κάνει μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο Κώστας Διάκος των Οικολόγων είναι τελευταίος.
Πάντως και στις νεότερες έρευνες παρά το γεγονός ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος μειώνεται κατά τι, παραμένει ιδιαίτερα ψηλά, δείγμα του ότι ακόμη το κλίμα δεν έχει «ζεσταθεί».

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5343.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: